Hvorfor tegne en ejerskifteforsikring?

[vc_row css=”.vc_custom_1458910187831{padding-top: 20px !important;}”][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hvorfor tegne en ejerskifteforsikring?

Når vi køber bolig, er det for langt de fleste danskere den største investering i vores liv. Der er derfor al mulig grund til at være forberedte og grundige i de overvejelser og valg vi gør os. De fleste af os har ikke indgående viden og indsigt hele processen i et boligkøb. Derfor er det muligt at indgå samarbejde med flere forskellige typer rådgivere; det er altid en god ide, for vi har en tendens til at lade følelserne tage over, når drømmeboligen er fundet.

Normalt i en hushandel, tilbyder sælger en ejerskifteforsikring. Det gør sælger, for at undgå det personlige ansvar for fejl og mangler i boligen. Sælger betaler halvdelen af omkostningerne til det forslag han kommer med. Hvis køber vælger et andet forsikringsselskab, betaler sælger fortsat hvad der svarer til halvdelen af det oprindelige forslag.

Pas på rapportene

Der kan være stor forskel på de enkelt ejerskifteforsikringer; hvorfor det vil være en god ide at få en uvildig rådgiver til at gennemgå tilbudet med dig. Selvom ejerskifteforsikringer kan virke ens, og grundlæggende også er det; da de skal følge lovgivningen, er der alligevel forskel. Forsikringselskabet laver nemlig policen efter tilstands -og elinstallationsrapporten. Det betyder at de ting der er nævnt i disse, ikke er dækket af forsikringen.

Desværre er det er set før, at nogle forsikringsselskaber har et tæt samarbejde med de byggesagkyndige, som skriver rapporterne.  Derfor har vi også oplevet er der er forskel på rapporterne, og de forbehold som forsikringsselskaberne skriver i policen. En af udfordringerne i disse situationer er at forsikringsselskaberne selvfølgelig følger lovgivningen på området, men for at gøre det, er de nødt til at skrive formuleringerne på selv samme jurasprog, som nævnte lovgivning. Det kan gøre det besværligt at fortolke og forstå.

Ejerskifteforsikringer blev indført i 1996, for at sikre forbrugerne bedre. Tidligere var det sælger der personligt stod til ansvar for fejl og mangler i boligen. Det kunne blive en omstændig og omkostningstung affære, for begge parter, hvis sagen skulle køres hos domstolene.

En komplet gennemgang af boligtyper kan du finde her: Boligejer.dk[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_cta h2=”Det gode råd!” h4=”Sæt dig grundigt ind i boligens stand før du køber…” txt_align=”center” style=”custom” add_button=”bottom” btn_title=”SKRIV TIL OS” btn_style=”flat” btn_color=”black” btn_size=”lg” btn_align=”center” btn_button_block=”true” custom_background=”#2d5465″ custom_text=”#ffffff” btn_link=”url:mailto%3Ainfo%40dinforsikringsekspert.dk||” el_class=”sidebox” css=”.vc_custom_1571805773409{background-color: #2d5465 !important;}”]

Det kan lyde banalt, men det er ret almindeligt at følelserne tager over, eller at vi ganske enkelt ikke er opmærksom på de muligheder for rådgivning og assistance der findes.

Her på siden kan du finde de typiske fejl ved forskellige hustyper. De er vejledende og blot listet for at give et kort overblik.

Som boligkøber, bør du altid have en uvildig rådgiver med ud og se på boligen inden du sætter dit livs dyreste underskrift.

Er der noget du er usikker på?

[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Scroll til toppen