skip to Main Content

Ulykkesforsikringen dækker som udgangspunkt hvis du kommer ud for en ulykke.

Der findes mange forskellige typer ulykkesforsikringer, ligesom der findes mange forskellige dækninger. Som udgangspunkt udbetaler forsikringsselskaberne erstatning, hvis du får varige mén over 5% Nogle forsikringer skal være tegnet af din arbejdsgiver, og andre skal du selv sørge for at tegne. Her på siden, er der en kort oversigt, over de mest almindelige typer ulykkesforsikringer.

Typer af ulykkesforsikringer

Fritidsulykkeforsikring kan tilkøbes, hvis du som udgangspunkt er i arbejde mindst 30 timer om uge.

Bemærk at denne forsikring kun dækkes i fritiden, da du i arbejdstiden er dækket af din arbejdsgivers lovpligtige arbejdsskadeforsikring.

Yderligere bør du være opmærksom på, at arbejde som du har udført for venner eller naboer ikke er dækket af din fritidsulykkesforsikring

Ved at vælge heltidsulykkesforsikring er du dækket hele døgnet. Denne type forsikring er fordelagtig at vælge, hvis du er studerende, ledig, eller selvstændig, samt hvis du arbejder mindre en 30 timer om ugen.

Hvis du som lønmodtager bliver ramt af en ulykke, så dækker både din egen forsikring og din arbejdsgiverforsikring, hvis du kommer til skade på din arbejdsplads.

Børneulykkesforsikringen består som udgangspunkt af to dele. En invaliditetsdækning, som dækker hvis dit barn får varige mén, og en begravelsesdækning ved død.

Derudover er det som regel muligt at tilkøbe en tandskadedækning.

Der er forskel på forsikringsselskabernes dækning, så undersøg, hvad dit selskab tilbyder.

Rejseulykkesforsikringer, er som regel tilknytte din rejseforsikring, som dækker hvis du kommer ud for en ulykke på din ferie.

Bemærk at der dog kan være krav om, at du har tegnet en rejseforsikring.

Autoulykkesforsikringer er tilknyttet en bestemt bil. Du skal derfor være opmærksom på, om forsikringen udelukkende dækker føreren eller om passagerene også er dækket.

Typisk vil en autoulykkesforsikring dække, hvis du ikke kan få erstatning fra modparten. Nogle autoulykkesforsikringer dækker også som en almindelig ulykkesforsikring.

Gruppeulykkesforsikringer er som regel tegnet af arbejdspladser og foreninger, til dækning af de ansatte i organisationen.

Back To Top